keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ylävartalotreeni kotona: jos minä en pääse kuntosalin luo, kuntosali tulee sitten minun luo!

Viime viikon pidin lepoa treeneistä, kun fyysisesti raskaat 10 viikkoa kestäneet treenit olivat takanapäin. Suositus on, että treenipätkien jälkeen pidettäisiin ainakin viikon mittainen kevyempi treeniviikko, mieluiten parikin, jotta keho saisi palautua rauhassa. Itse olen niin treenihullu, etten osaa tehdä vajaavaista treeniä. Yleensä sovin itseni kanssa (lol, höpötän usein itseni kanssa), että nyt teen kevyemmän treenin ja teen liikkeet - 30 % painoilla. No kuinkas sitten käykään, innostun yleensä niin, että teenkin treenit samoilla painoilla, jopa raskaammillakin. Joten tästä syystä jätin viime viikolla kokonaan menemättä salille. Viime viikon ylläpitävät treenit kuittasinkin Jillian Michaelsin kotijumppavideolla kerran ja toiset treenit tein kuntopiirityyppisellä Fitfarmin kotitreenillä (joka ei nyt oikein muhun kolahtanut, koska se oli sellaista raskaudenjälkeistä kotijumppaa, ainakin mun mielestä :D).

Tarkoituksena oli, että tällä viikolla palaan rytmiin ja menen tekemään pari lihaskuntotreeniä kuntosalille. Not. Ensinnäkin majailen tällä hetkellä pienellä maalaispitäjällä, jonka piskuinen kuntosali kuhisee hikisiä voimamiehiä ja pullistelevia kukonpoikia, joten tuohon salille mennään vain hampaat irvessä, hyvällä - erittäin hyvällä huumorintajulla varustettuna. Toiseksi varteenotettavimmat salit löytyvät 20 km päästä, eikä edestakaisin ajelu oikein innosta. Kolmanneksi tuo vieressä oleva pikkuinen sali on kaikenlisäksi tästä viikosta alkaen kiinni. Fak. Tunnen kuinka läskiolo hiipii jälleen luokseni...

Olin heittämässä kirvestä jo kaivoon lihastreeniajatuksen kanssa, kunnes huomasin, mitkä puitteet minulla täällä oli. Olen tuijotellut vuosikausia nurkassa ollutta vempainta mitenkään siihen huomiota kiinnittämättä, mitään merkitystä antamatta. Kunnes tänään tajusin, että hei - tuossahan on ylätalja! Siis voitteko ymmärtää ylätalja :O :D Sitten vempaimella pystyy tekemään peckdeckiä, rintapunnerrusta, etureisiliikettä, takareisitreeniä ja varmaan monta muutakin treeniä. Tämähän oli kultakaivos! Tämä Bodybuilder-laite on varmaan jotain 20 - 30 vuotta vanha, mutta toimii mahtavasti edelleen (kuten minäkin ;))

Siis katsokaa ja ihastelkaa miten mahtava peli täältä löytyi!


Bodybuilderlaite vm 88? :D

Lisäksi talosta löytyy jumppapallo, jolla voi tehdä kaikennäköistä treeniä.Otin myös matkaan mukaan joogamaton. Löysin myös kaksi viiden kilon käsipainoa - ja ha! Mullahan on täällä oikeen kotikuntosali!! Lisäksi mieheni siskon entisessä huoneessa on mahtava cd/ c-kasettisoitin jykevillä kaiuttimilla. Namnam, kyllä olen nyt oikein supertyytyväinen. Vapise läskiolo! :D Ainakin bassojen tärinästä! :DD

Mullahan on täällä kaikki mitä rautasormi (vastine viherpeukalolle :P) voi vain toivoa. Ja lisäksi massottain ysäri/ 2000-luvun alun musaa. Hyi ja haha :D


Päätin istahtaa alas ja pohtia mitä tässä nyt alkaisi treenaamaan. Suunnittelin hetken ja soitin konsultaatiopuhelun siskolle. Tuloksena on koko ylävartalon käsittävä kotitreeniohjelma ylävartalolle. Tekniikkana käytin supersarjoja, jotta saisin poltteen lihaksiin ja lihas väsyisi helpommin. Toiseksi teen liikkeet aina loppuun asti. Treeniohjelma voi vaikuttaa äkkisiltään pitkältä, mutta olen tottunut treenaamaan yksittäisiä lihasryhmiä/ lihaksia useilla eri liikesarjoilla ja paljon raskaammilla painoilla, mitä minulla nyt on käytössä, joten kuolemaksi ohjelma ei ole. Se nähdään huomenna, kun nousen sängystä ylös, kuinka kipeänä paikat ovat.

Ja tässä mun ylävartalotreeniohjelma kotivälineillä, alan ammattilaiset saa nauraa ihan itsekseen :P

En tiedä mikä ihmeen neliö tuohon kaiken vihreen keskellä tuli. Varmaan rasti ruutuun- neliö, että tulipahan tehtyä :P
Treeni tuli vedettyä tietenkin suurella hymyllä, kun viimein pääsin taas tekemään jotain, josta tykkään. Kyllä tuolla ohjelmalla ihan kunnon poltteen sain tuntumaan - ja nuo punnerrukset. Mua ihan hävettää kertoa montako - siis anteeksi - oikeammin kuinka vähän sain tehtyä... En tiedä kehittyykö tällä kroppa, mutta kyllä tällä ylläpidetään kuntoa. Suunnittelin ohjelman siinä mielessä, että se on kaksijakoisen saliohjelman toinen osa. Eli ajattelin, että tämä soveltuu hyvin tai kahdesti viikon aikana tehtäväksi. Aikaa koko pläjäyksen tekemiseen meni  1 h 8 minuuttia, kun käytin minuutin palautuksia. Jos kotona ei löydy ylätaljaa, sen voi korvata vaikkapa leuanvetotangolla, johon on kuminauha sidottu keventämään liikettä.

Ja vähän selityksiä ohjelmasta:

  • 2 sek= eli puristusvaiheessa 2 sek pito
  • max= niin kauan, kunnes pää kolahtaa lattiaan, eli kunnes ei enää jaksa yhtäkään
  • a ja b- liikkeet ovat supersarjoja= ensin tehdään yksi sarja liike a:ta, jonka jälkeen välittömästi tehdään liikkeen b yksi sarja. Tämän jälkeen tauko ja uusiksi jne.
Tämä oli niin ihana ajatuslampun syttyminen kuin vain voi olla. Aina valitetaan, ettei sitä tai tätä voi tehdä, kun kaikki mahdollinen puuttuu. Oikeasti tarvitsee vain käyttää hieman mielikuvitusta ja omistaa pari kapinetta, niin kaikki on mahdollista - jopa kotona treenaaminen. Oma kotisali on erittäin tervetullut kuntosalien pahimpina ruuhka-aikoina tai silloin, jos oma aika on kortilla, eikä mieli tee polkea salille. Muutoinkin silloin, jos kynnys kuntosalille lähtemiseen on korkea, oma kotikuntosali voi olla ratkaisu. Tietenkin sillä edellytyksellä, että tietää mitä tekee eikä loukkaa itseään.


Nyt on lihaskuntotreenit ylävartalolle tehty, sauna on lämpiämässä (siis kirjaimellisesti) ja olo on hyvä: väsynyt ja hikinen, ennenkaikkea onnellinen. En vieläkään päässyt oikein kuulumisia kertomaan tavoitteista puhumattakaan, mutta ne saa odottaa. Tämä oman kotikuntosalin löytäminen tuntui niin kertomisen arvoiselta ;)

Iloista kesäviikkoa kaikille!

// Jenna

Vaikka penkki ei täältä löydy, ei se tarkoita sitä, ettei sitä voisi itse askarrella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)