torstai 27. marraskuuta 2014

Lahjaideoita kuntosaliliikkujalle & sellaiseksi aikovalle

Jingle bells jingle bells.. Joululaulut raikaavat jo radiossa ja kauhukseni huomasin, että jouluun on vajaa kuukausi aikaa! Joulu on kauhuaikaa siksi, koska se on vuoden hektisintä ja aktiivisinta aikaa minulle: siivoomista, kokkaamista, ostamista, kyläilemistä, matkustelemista, soittelemista jne. Toiseksi joulu on juuri sitä aikaa, kun näin sensuroiden sanottuna ketuttaisi olla dieetillä. Mutta enpä ole (mwahhaa!), koska massakausi kestää iloisesti helmikuulle asti. JES! Joten voin syödä joulupöydän antimia, mutta en surutta, sillä joku tolkku siinä pitää olla. Toisaalta nautin ihan suuresti jouluun liittyvästä puuhastelusta (=syömisestä), mutta toisaalta se on myös hieman stressaavaakin joskus.

Koska joulu on antamisen aikaa, mikäs on sen ihanampaa kuin osoittaa arvostusta perhettään ja ystäviään kohtaan. Yksi keino muistaa itselle tärkeitä henkilöitä on tietenkin lahjojen antaminen (tämä viesti erityisesti siskolleni ;) :P). Ja koska blogi on ennenkaikkea kypsymättömän ikuisesti nuorelta itsensä tuntevan naisen treeniblogi, päätin esittää muutaman lahjaidean, jonka voi antaa niin aktiiviselle saliliikkujalle kuin vasta kuntoilua harkitsevalle.




1. Uudet ja laadukkaat treenivaatteet piristävät niin paatunutta kuntosaliurheilijaa kuin myös motivaatiota etsivää salialoittelijaa. Kun mieli on synkkä eikä sohvalta nouseminen innosta, värikkäät (etenkin kalliit, koska niitä on hintansa takia pakko käyttää) treenivaatteet suorastaan pakottavat karistamaan passiivisuuden sohvalle ja menemään salille. Jotta lahjansaajan mieltymykset myös toteutuisivat, paras keino lahjan toteuttamiselle on luonnollisesti lahjakortti alan kauppaan. Kuvassa Labellamafian Elastic Band United State Legging.

2. Koska rapatessa roiskuu ja treenatessa hiki lentää, salikävijä asustaa tiuhaan myös kylppärin puolella. Mikäs on sen ihanempaa arkipäivän hemmottelua kuin kääriytyminen laadukkaaseen pyyhkeeseen. Niitä ei voi koskaan olla liikaa ja ne toimivat kylppärissä myös mainioina sistuselementteinä. Kuvassa Marimekon unikko-kylpypyyhe.

3. Foam Roller. Tuo köyhän miehen hieroja. Tämä tuote on jokaisen salkävijän must-hankinta, koska sillä saa itse kätevästi lihasjumeja avattua. Hierontarulla toimii kireiden ja paksuuntuneiden lihaskalvojen jännityksen laukaisijana. Hierontarullat palauttavat käytön jälkeen pehmytkudosten ja lihaskalvojen ehyden ja pituuden, jolloin lihasta on helponmpi venyyttää ja käsitellä. Rullaa voidaan siis käyttää lihasten syvähuoltoon treenin jälkeen, ennen treeniä ja ennen venyttelyä. Ajatuksena rullan käyttämisessä on, että rullatessa lihakseen kohdistuu painetta, jolloin lihas saadaan rennoksi. Rullailemalla voidaan siis hoitaa lihasten solmukohtia ja arpikudosta, sekä ennaltaehkäistä vammoja ja lisätä lihasten liikerataa. Miehet välttyvät myös aina kitisevien puolisoidensa hierontavaatimuksilta; se jos mikä  on kullanarvoinen lahja miehelle!

4. Keittokirja. Vaikka olisi kuinka vannoutunut fitness-uskovainen, kukaan ei jaksa syödä kovin pitkään riisiä ja kanaa. Yksi keino saada inspiraatiota ja uusia tuulia omaan kokkaamisen ovat keittokirjat. Etenkin kasvisruokavalioa käsittelevät keittokirjat ovat käteviä, sillä niiden avulla voi oppia käyttämään monipuolisemmin kasviksia. Lisäksi fitness-ruokavalion mukaisten proteiinien lisääminen onnistuu varsin helposti. Yksi hyvä reseptien kehittäjä on Gillian McKeith. Vaikka hän ei itse ehkä näytäkään lihasten kasvattajalta, mutta hän edustaa holistista ravitsemusta, jolloin hänen reseptit eivät sisällä esimerkiksi prosessoituja maitotaloustuotteita, vaan tuoretta ja puhdasta ruokaa.

5. Polar Loop aktiivisuusranneke. Tämä on todellakin niin turha :D Mutta kuitenkin niin jännä. Tämän avulla voi seurata pitkin päivää omaa aktiivisuutta ja laite kuulemma ilmoittaa, mikäli oman aktiivisuuden kanssa on petrattavaa. Ja minullahan tässä päivän mittaan tapahtuvan aktiivisuuden kanssa olikin ongelmia.  :P Ja kohta varmaan tarvitsen myös toiminnon, joka käskee syödä ja mennä vessaan, käydä kaupassa, viedä roskat jne :D

6. Treenatessa pitää myös huoltaa muutakin kuin vain lihaksia. Kaikenlaiset hyvänhajuiset ihonhoitotuotteet ja suihkuhetkeä piristävät pesuaineet ovat varmasti toivottu lahja jokaisen liikkujan kohdalla. Etenkin massakaudella iho venyy ja paukkuu, joten kosteuttavat ihonhoitotuotteet ovat kultaakin kalliimpia. Vinkki: älkää ostako jouluksi jouluntuoksusia tuotteita, koska joulufiilistely uudenvuoden jälkeen on niin out: kuka haluaa jouluisia tuotteita keskellä maaliskuuta? Kannattaakin suunnata joululahjoissa katse kohti tulevaisuutta, mutta ei ihan seuraavaan jouluun asti :D Kuvassa lajitelma Bodyshopin tuotteita.

7. Kaikki rakastavat suklaata. Siis ihan kaikki, mutta jos tiedät, että kuntoilijaa odottaa tiukka ruokavalio tai dieetti, miksi ostaa hänelle dieettiin kuulumattomia houkutuksia kaapit täyteen? Vaihtoehtona suklaarasioille voi toimia vaikkapa paketti hyvänmakuisia proteiinipatukoita, sillä monesti proteiinipatukat toimivat sallittuina herkkuina dieetin aikana. Itse pidän kuvassa olevista Leaderin So-Lo-Carb mustikkajelly-patukoista. Proteiinipatukat toimivat myös mainioina työpaikan "kokouspullina" ja kahvin kaverina. Myös työkavereita voi painostaa kannustaa parempiin valintoihin ja viedä työpaikoille laatikollisen kauh.. ihasteltavaksi ;)

8. Sistustietoiselle kuntoilijalle hyvä hankintä ovat mm. design-astiatuotteet, kuten purnukat. Varsinkin isommat purnukat toimivat loistavina ravintolisien jemmakätköinä, sillä monet proteiinipussukat ovat ensinnäkin epäkäytännöllisiä avata ja sulkea, jolloin myös epämääräistä jauhetta lentää joka paikkaan. Toiseksi lisäravinnesekamelska muodostaa varsin epäkoherenttisen  ja epäesteettisen näkymän hyllyillä, joten kauniit purnukat voisivat pelastaa järjestystä rakastavan arjen ja sisustushaaveet. Kuvassa Arabian Muumi Juhlahetki keksipurkki ja Sagaformin Retro säilytyspurkki.

9. Saliseura. Tässä taloustilanteessa en missään nimessä kehota antamaan aineettomia lahjoja, mutta jos aineettomasti haluaa piristää, yksi keino on lähteä kuntosalille salihirmun rääkättäväksi. On se niin mukava katsella, kun toinen vaikeroi prässin alla, vaihteeksi :D Myös salihirmu voi hankkia kuntosalitreenistä kiinnostuneelle vaikkapa lahjakortin ja viedä tämän salille. Toisaalta myös kuntosalillakävijä  voi haluta vaihtelua treeneihin. Tällöin treenihirmun voi tutustuttaa vaikkapa ihan uuteen lajiin, kuten cross fittiin tai joogaan tai mentaalivalmennukseen.


Ai niin joo, melkein unohdin...






10! Kukaan salillakävijä ei jaksa koko ajan olla liikkuvainen ja aktiivinen, sillä levossahan ne lihakset kasvaa! :D Jokainen salitreenaaja tarvitsee kunnon menopelin, joten tämmöinen Fiat Uno on oiva lahjaidea, mikäli maallista mammonaa riittää ;)


Tässäpä nämä tärkeimmät tuli. Jos jollakin on muunlaisia lahjaideoita, etenkin treenaavalle miehelle, niitä otetaan vastaan :)
En vieläkään päässyt niiden treenikuvioiden pariin, mutta eiköhän sekin korjaannu jossakin välissä. Gradun viilaaminen ja kirjoittaminen jatkuu, mutta valoa on jo risuläjässä.

Palaillaan ensi viikolla kuvioihin! Mukavaa tulevaa viikonloppua! :)

// J

2 kommenttia:

  1. Mulle kelepaisi tuo viimeinen lahjaidea myös.. :D

    Ihanan positiivinen reeniblogi sinulla! :) Tsemppiä reeneihin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos piristävästä kommentista! :) Tuo Fiiatti olisi kieltämättä hyvä ;)

      Hyviä treenejä ja mukavaa joulun odotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)