perjantai 14. marraskuuta 2014

Salihirmun pyttipannu paleohengessä

Tällä kertaa ei keittiössä tarvinut repiä pelihousujaan riekaileiksi :D Ärräpäiltä vältyttiin ja onnistuin kokkailemaan kerrankin jotain ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Mikään ei lentänyt eikä mennyt rikki. Sotkuakin tuli yllättävän vähän :P


Kokkailin tuossa joskus* kauan aikaa sitten juureksisen pyttipannun paleohenkeen: ei makkaraa eikä perunoita. Tämä oli myös mitä mainoin keino ujuttaa myös miehen ruokavalioon kasviksia (hän kun on tosi huono syömään mitään tuoretta taikka vihreää, kaikki pitää olla iso läjä perunaa ja lihaa). Oma mies tietenkin kuunteli aluksi kauhuissaan, kun kerroin hylkääväni makkaran palat pannulta & tuomalla pyttipannuun enemmän kasviksia. Hyvin kapinoivana suostuvaisena hän kuitenkin poimi läjän vihanneksia kärryyn. Pilkkominen ei suju kuten eräässä TV-shop- mainoksessa, joten pannun tekemiseen kannattaa varata aikaa. Mikäli kiirettä on luvassa, voidaan pannu valmistaa myös etukäteen ja lämmittää uudelleen paistamalla.

* Olin paleodieetillä, mutta sittemmin luopunut siitä.

Resepti ponnahti unohduksista takaisin mieleeni kuluneen Advanced-valmennuksen myötä: olen kyllästynyt jo riisiin ja jokapäiväiseen täysjyvänuudeliini :D Sitten huomasin, että kuinka helposti ruoasta saa fitnessruokavalion mukaisen: punnitsen vain ruokavalioni mukaan raaka-aineet, laitan pannulle ja paistan määrätyn määrän kanaa + munan. Bataattia laitan saman määrän kuin mitä perunaa käyttäisin. Voilá! Ihanaa vaihtelua perinteiselle läjälle riisiä, kanaa ja salaattia.

Me like!



Pannuuni laitoin:

- bataattia
- porkkanaa
- keltasipulia
- kesäkurpitsa
- oliiviöljyä paistamiseen

ruususuolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
nippu tuoretta persiljaa

- kanamunia/ kuutioitua kanaa

Joskus olen lisännyt muutaman herkkusienenkin joukkoon.





Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja bataatit pieniksi kuutioiksi. Pilko kesäkurpitsa ja hienonna hieman persiljaa. Freesaa bataatteja, sipuleita ja porkkanoita öljyssä kunnes sipulit ottavat hieman väriä. Lisää tämän jälkeen kesäkurpitsat ja mausta suolalla ja mustapippurilla (vastarouhitusta parempaa). Jatka hauduttamista kannen alla välillä sekoittaen kunnes porkkanat ja bataatit ovat pehmenneet. Tämän vaiheen kesto riippuu siitä, kuinka suuria tai pieniä lohkot ovat. Kannen alla hauduttamiseen saa varata ainakin 15 minuuttia aikaa ja kypsyys selviää maistamalla.  Pannulle ei tarvitse lisätä vettä, sillä suola itkettää kasvikset. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää hienonnettu persilja.


Paista halutessasi kananmunat puoliraaoiksi ja keikauta annoksen päälle.

Soveltamista, kun paistinpannulle ei ole kantta.




Pannu odottaa munien kypsymistä.



Mukavaa ja helppoa vaihtelua arkiruoille - ja etenkin perinteiselle fitness-safkalle. Kyseinen ruoka sopii varmaankin niin karppaajalle kuin paleohenkilölle ja varmasti myös monelle muunlaiselle diettaajalle, mikä siis on todellinen ruokaihme! Makua pystyy muokkaamaan vaihtelemalla vihanneksia, lisäämällä paprikaa, valkosipulia, kaalta jne.

Joten ei muuta kuin puntarit esiin ja punnitsemaan kasviksia pannulle!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

// J

Ps. Kohta kaksi viikkoa Advancedia takana ja paino on noussut melkein 2 KILOA!! :D :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)