tiistai 29. heinäkuuta 2014

Banaaniletut tai banaanilätyt kuten Pohjanmaalla sanotaan




Päätin julkaista tämän banaanilettureseptin uudestaan tässä blogissa, koska tämä on mielettömän hyvä välipala! Nyt kun tuoreita marjojakin on saatavissa, menee tämän syöminen jopa herkuttelun puolelle. :P Varsinkin treenin jälkeen lätyt ovat oiva välipala niiden sisältämien hiilareiden ja proteiinin vuoksi kropan kaivatessa treenin jälkeen ravintoa. Nopean laskutoimituksen perusteella yhdessä satsissa lättyjä olisi noin 20 g proteiinia.  Valmistaminen on nopeaa ja helppoa.

Banaanilätyt yhdelle:

1 banaani
1 luomu kananmuna
2 kananmunan valkuaista
reilu 1 rkl täysjyvävehnäjauhoa
1 tl hunajaa
hieman suolaa ja kardemummaa

Muussaa banaani, kananmuna ja valkuaiset keskenään sauva- tai tehosekoittimella. Lisää jauhot ja sekoita. Mausta hunajalla, suolalla ja kardemummalla. Paista pannulla ja tarjoile marjojen kanssa. Mikäli herkkuhammasta kolottaa, voit laittaa lusikallisen vaniljajogurttia päälle.

Lomakuulumisia ja syvällisiä ajatuksia luvassa joskus tämän viikon aikana, kunhan saan tuota gradua puskettua hieman taas eteenpäin :)

// J

Ps. palasin Lappiin toissapäivänä ja täällä on ihanan viileää, mittari näyttää tällä hetkellä + 13! Kolme viikkoa 30 asteen helteessä oli yhtä kärsimystä, kun nukkumisestakaan ei tullut mitään. Noh, kohta saan alkaa valittelemaan, että on liian kylmä :P

1 kommentti:

  1. Sun pitis laittaa iltapala(miksei välipalakin)-protskuletturesepti myös tänne :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)