keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Se lihoo ja kasvaa ja vahvistuu, kunnes koittaa helemikuu!

Gradukiireiden vuoksi luvassa ajatuksetonta soopaa, eli treeni- ja muita kuulumisia! :)

Gradu etenee hitaasti mutta varmasti. Olen viikon aikana tehnyt pientä editoimisvaihetta, eli kielenhuoltoa ja punaisen langan tarkistelua sekä poistanut sellaiset 6 sivua turhanpäiväisiä ja pääasiaan liittymättömiä seikkoja. Musta nyt tän gradun suhteen on alkanut tuntua siltä, että olen perfektionisti. Minulla on niin selvä mielikuva siitä, miltä valmiin tuotoksen tulee näyttää: johdonmukaiselta, selkeältä kokonaisuudelta, jossa esittelen omaa teoriaani ja testaan sitä. Olen lukenut prosessin aikana jotain miljoona (siis 10) väikkäriä ja varmaankin alitajunassa yritän kyhätä väikkärin kaltaista perusteluketjua graduun. Ongelma on siis se, että löydän joka kerta jotain vikaa gradustani, jota pitää vian löytymisen myötä fiilata. Minun olisi oikeasti tullut saada tämän kirjoittamisesta kyllä joku apuraha, on kyllä tämäkin ollut oikein saakelin työmaa! :D

Sitten läskeihin ja lihaksiin. Viime postauksessa oli vähän puolimasentuneita ajatuksia, mutta harmistuneet ajatukset ovat nyt karistettu tiehensä. Vaikka rasvaa ja painoa on tullut, treenipäiväkirjastani olen tehnyt havainnon, että SARJAPAINOT OVAT KASVANEET TASAISESTI! Jeee! Esimerkki: tein pystypunnerruksia kesän alussa 3 kg:n käsipainoilla (huutonaurua), koska en aikaisemmin ole treenannut olkapäitä ja hartioita, nyt teen sarjoja 10 kg:n käsipainoilla.Tämänhän olisi pakko (ellei mulla ole maailman vahvimmat läskit???) tarkoittaa sitä, että myös lihasmassa on kasvanut, koska rasva ei kasvata voimaa. Muutenkin ulkonäöllisesti viikon aikana on tapahtunut. Näemmä jo viikon hyötyliikunnalla, koiran kanssa tehdyillä aamuaerobisilla ja päiväkävelyillä saadaan keskivartalonkin tilannetta ihan mukavasti kohennettua. Ei ole yhtään niin tankkiolo ja silmämääräisestikin katsottuna nesteitä on keskivartalosta lähtenyt liikkeelle. Voiko tosiaan olla mahdollista, että Fastin Muscle Challengen ruokavalio sisältää jopa liikaa hiilareita? Tai sitten aineenvaihduntani on oikeasti niin hidas, että sitä pitää vain herätellä pitkin päivää. 

Tätä samaa tavoitellaan, mutta ilman naamaria :D

Tämän epätietoisuuden johdosta luin lihastohtorin tekstiä (mun over internet protocol raamattu :P) maksimaalisesta lihaskasvusta ja bulkkaamisesta. Lihaskasvuosiossa ei mitään kauhean uutta ollut: lepoa, ravintoa ja teeniä. Ravinnon suhteen on hyvä syödä vähän enemmän kuin kuluttaa, sillä rasvanpoltto ja lihaksenkasvatus eivät ole mahdollisia samanaikaisesti. Tämä asia on minulle erittäin vaikea hyväksyä: jotta edes pientä papua tulis käsivarsiin ja ahteriin muotoja, joudun vähän lihoamaan, mistä viime kerralla tuli jo kauhea kitinä! Pehmo will be back! :D Lihastohtori suositteleekin asettamaan tavoitteet jaksottaisesti. (Lähteinä seuraavat tekstit:
http://lihastohtori.wordpress.com/2012/08/15/lihaskasvun_yrkkisaannot/
http://lihastohtori.wordpress.com/2012/06/15/bulkkaus/ )

Bulkkaamisella tarkoitetaan plussakaloreilla olemista, jolloin kehon massaa lisätään ja lihotaan. Bulkkausta koskevasta tekstistä poimin sen, että överibulkkaaminen (ns. jenkkibulkkaaminen) saattaa alussa tuottaa lisää lihasmassaa jopa 70% lisääntyneestä massasta, mutta bulkkauksen jatkuessa lisääntyneestä painonmäärästä lihasta on enää 20-30% ja loput läskiä. Lisäksi insuliiniherkkyys heikentyy ja jojoilu mahdollistaa rasvojen kertymisen helpommin ja vaikeuttaa laihduttamista. Ihon palautuminenkin on oma satunsa. Plussakaloreilla oleminen johtaa kuitenkin tehokkaampaan lihasmassan kasvuun kuin nälän perusteella syöminen. Lihastorhtori suositteli bulkkaamaan, jotta lihaskasvua boostattaisiin, mutta tekemään sen maltillisesti ja jaksottaisesti. Myös jaksottainen miinuskaloreilla oleminen noin 6 viikon bulkin jälkeen olisi suotavaa, jotta lihakset ottaisivat edelleen ravintoa vastaan. Naisille tieteellinen kannanotto Lihastohtorilta oli seuraava: bulkkaa niissä rajoissa, jotta miehille riittää silmäniloa! :D Oma mies onneksi tykkää rajallisesta pehmosta, joten uskallan varmaan toteuttaa seuraavan suunnitelmani.



Aloitan marraskuussa Fitfarmin Advanced- nettivalmennuksen, joka tähtää maksimaaliseen lihaskasvuun 12 viikon ruoka-, lisäravinne- ja treeniohjelmalla. Kysymyksessä on mitä ilmeisimmin bulkkiruokavalio, sillä painon nousemisesta varoitellaan. Huolestuin hieman, että onkohan ruokavalio ihan överbulkki, mutta sitten luin jostain, että ruokavaliot menevät painon mukaan. Mielenkiintoista nähdä, että onkohan ohjelman suunnitteljat yhtään samoilla linjoilla Lihastohtorin kanssa. Treeniohjelma on joko neli-tai viisijakoinen. Jännää. Tarkistin fb-sivujen kautta, että miten 12 viikon jakson aikana hoituu tuo inhoamani aerobinen puoli. Vastauksena oli, että ei lainkaan aerobista! Party party! :D Ja mikä parasta, Advancedin ajankohta osuu kerrankin nappiin: joulun ajalle! Kerrankin saan syödä joulusafkaa heti kunnolla (meillä jouluruoka on aina ollut melko terveellistä)! Viimeksi Lite osui niin huonoon paikkaan kuin mahdollista: pääsiäinen, vappu, synttärit, polttarit, valmistujaiset, häät, juhannus jne. Ajankohdan vuoksi oli todella vaikeaa pitää ruokavaliosta kiinni, minkä takia sitten joutui pakostakin välillä repsahtelemaan. Sialla on kohta herkut suussa :D

Sitten seuraava murhe: miten ihmeessä sitten osaan 12 viikon jälkeen palata takaisin ruotuun? Vastaus tuli samantien: Advancedin jälkeen järjestetään 12 viikon tehodieetti, jolla rasvoja tiristetään pois. Siinä olisi sitten ruokavaliot ja liikunnat suunniteltu seuraavaksi 24 kuukaudeksi, mikä on minun kohdallani todella outoa, sillä yleensä en suunnittele asioita kuin parin päivän päähän :D Eli marraskuulla alkaa porsaan lihotuskuuri sekä pihvin kasvattaminen ja helmikuussa sitten dieetataan (toivottavasti saunan taaksen en joudu :P). Eli lihomista, kasvamista ja vahvistumista toivottavasti on luvassa tälle possulle.

Lämmittelyä hackissa 30 kg + kelkka ja ilme hyvin kärsivä alusta asti.



Sitten muita kuulumisia. Ensimmäistä kertaa elämässäni vartija on saattanut minut ulos - KUNTOSALILTA! :D Menimme viime lauantaina yhdessä maailman parhaan pikkusiskon kanssa salille klo 21.45, koska ensinnäkin möhlimme taas päivän kaikki mahdolliset aikataulut ja toiseksi lauantai-iltana saa useimmiten treenata yksin salilla. Yllätykseksemme salilla oli tuohon aikaan vielä jäljellä muitakin, joilla ei ole muuta tekemistä lauantaina kuin treenata. Hyvä me! Treenimme loppuvaiheessa olimme olleet jo tovin yksin kellon ollessa jo 22.45, kun vartija tuli huhuilemaan salille. Hän totesi olevansa hieman etuajassa sulkemassa paikkaa, mutta mitä ilmeisimmin häntä hieman huvitti, että jotkut ovat vielä noinkin myöhään salilla. Totesin siihen puolivahingossa, että no ei meillä ole lauantaisin muuta elämää kuin kuntosali :D Lauantai-illat ja sunnuntaipäivät ova parhaat ajankohdat treenata, kun muut makaavat elämänsä kunnossa ;)

Mahtava prässienkkani rikki: 140 kg! trolololoo!


Viikonloppuna menen juhlistamaan ystäväni synttäreitä Helsinkiin ja toisen ystäväni kanssa menemme katsastamaan Nordic Fitness Expoon sm-kisoja lauantaina! Siten ainakin kaksi ei niin fit-tyyppiä on eksymässä joukkoon. Mietimme, että pitääkö meidän mainostaa olevamme huoltojoukkoa, jos olemme liian roikkuvia massaan ;)



Eli ensi viikolla luvassa kisaraporttia katsojan silmin!

Siihen asti liikunnan iloa kaikille!

// J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)