tiistai 14. lokakuuta 2014

Nordic Fitness Expolla voi lihaksetkin kasvaa silmänräpäyksessä!

Viikonloppuna tuli matkustettua rannikkoseudulta ihanan lämpimään ja kauniin syksyiseen etelään kolmen asian takia: ystävien, ystävän synttäreiden ja Nordic Fitness Expo 2014 - kisojen takia. En ole koskaan käynyt fitness-messuilla saati sitten seurannut paikanpäältä fitness-kisoja, joten orastavana kehonrakentajan wannabe-alkuna ajatus vaikutti niin mielenkiintoiselta, jotta pakkohan tämä oli toteuttaa! Seuraavassa siis kerron, minkälaista oli käydä messuilla ns. tavallisena pullukkana, miltä kisojen seuraaminen tuntui, mitä pidin messuista ja kannattaako myös alaa harrastamattoman vaivautua paikalle. Tapahtumat sijoittuvat ajalle 07:00 - 17:00. Jos vain itse Messukeskuksessa tapahtunut kiinnostaa, siirry kohtaan klo 10:00.

Mutta aluksi: minulla on raskauttavia todisteita siitä, että myös kehonrakentajien keskuudessa ON NÖRTTEJÄ niin kuin minä ja siskoni! :D Yhdellä bodybuilding-kilpailijalla oli vapaaohjelmansa musiikkina mm. PS3:lle julkaistun Skyrim- pelin päätunnari The Song of the Dragonborn! :DDDD Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin joku kilpailijan läheisistä pelaa Skyrimiä, ellei jopa kilpailija itse :D Gotcha Dovahkiin!


Lauantai 11.10.14 klo 07:00, Espoon residenssi. Käännän kylkeä ja tuskissani yritän päästä sängystä ylös. Silmiä kirvelee, on kylmä ja selkää särkee. Iltavirkkuna ja unikekona en todellakaan ole tottunut aamuherätyksiin. Voin erittäin huonosti, eikä mieli tee ruokaa (johtuu siitä, että unta on 3 tuntia liian vähän takana). Onneksi ystävälläni on langat kädessä (tai oikeastaan ketjut, kun hän komentelee minua) ja hän tekee meille eväitä, pitää kelloa silmällä sekä tarkkailee toimintaani. Minä sekoilen, pompin päämäärättömästi ympäri kämppää ja raavin tavaroitani kasaan. Puuron ehdin hätinä syödä. Miksi ihmeessä olen näin aikaisin hereillä?! - no siksi, että kisat alkavat klo 10:00. Iltavirkkujen kannattaa siis sopeutua rytmiin vähintään kahta viikkoa aikaisemmin, eikä katsoa Geordie Shoren uusintoja ja South Parkeja telkusta. Hups, kirjoitin äskeisen.

Luvassa oli melkoisen tunnelmallista kisojen seuraamista. Hienosti väkeä oli tullut paikalle. Kesken kisatohinoiden ystäväni M alkoi tiirailemaan kattoa. Sisustusihmisenä hän totesi, että lamput oli hänen mielestään kivat. Eli sisustamisen ystävillekin löytyy kisoista jotain!!! :D


Klo 08:30, lähijunassa, suuntana Lahti. Siitä huolimatta, että oli erittäin epäorientoitunut aamutilanteeseen, ystäväni sai meidät järkättyä pienen juoksupanikoinnin myötä lähijuniin 1 ja 2. Ystävälläni oli järkyttävän kuuma ja minulla edelleen väsy ja kylmä. Heräsin junassa vasen puoli naamastani junan ikkunassa kiinni. Olimme Lahdessa. Hienoa, monenkohan pysäkin ohi olen mennyt naama kuolassa  ja kieli poskella ikkunaa vasten?  Ja juuri kun olimme nauraneet lähijuna 1:sessä miehelle, joka pidentyneen perjantain jälkeen kuorsasi 08:00 aikaan lähijunassa eilispäivän lookki päällä. Kun saavuimme Lahteen, söimme ystäväni tekemää salaattia -  tai siis hän söi, olin edelleen niin ulapalla, että kykenin juomaan vain yhden profeel-juoman. Jos haluatte tietää, miltä vankilan vessat näyttävät, käykää Lahden juna-aseman vessassa.

Klo 09:45, somewhere in Lahti. Seuraavaksi pohdittiin, että miten ihmeessä sinne Messukeskukseen pääsee? Lahden seudun liikenteen verkkosivuilta poimittiin sellainen tieto, että bussi 5 menisi siihen suuntaan. Ei muuten mennyt. Sen sijaan saimme "iloiselta" bussikuskilta huudot "voi hyvänen aikana, menkää tien toiselle puolelle bussi ykköselle, mitä te tähän tuutte?!". Mentiin alikulkusillan kautta tien toiselle puolelle, jumituimme punaisiin valoihin ja siinähän se bussi nro 1 pyyhältää pysähtymättä meidän ohi. Ja seuraava bussi lähtee puolen tunnin päästä. Nyt ei Lahti oikein tehnyt meihin vaikutusta. Seuraavaksi metsästimme takseja. Itse taksipysäkki oli kanssa melkoisessa jemmassa, pienen mutkan päässä asemalta. Tuurilla paikalle porhalsi tilataksi. Vihdoin messuillut voi alkaa. Mutta opetuksena seuraava vuotta varten: ota a) oma auto b)taksi c) tai vaikka oma pyörä. Busseilla ei Lahdessa tehdä yhtään mitään :P

Klo 10:00, Lahden messukeskus. Uskokaa tai älkää, mutta messuille jonotettiin. Onneksi meillä oli ennakkoliput ostettuna (hinta yhteensä suolaiset 91 eukkoa), joten marsimme vain sisään. Kurkistimme nopeasti messualueelle ja sitten siirryimme kisahalliin - joka muuten oli melkoisen täynnä. Bussisekoilujen vuoksi missasimme Women's Physique- kisojen alkupään, mutta onneksi näimme 6 finalistin vapaaohjelmat. Tässä vaiheessa heräsin kyllä siihen päivään, olin niin innoissani! Oli kyllä niin kovakuntoisia naisia lavalla että! Vapaaohjelmissa kisaajat saavat vapaavalintaisin liikkein esitellä musiikin tahdissa oman työnsä tulosta. Ohjelma voi olla myös tanssillinen ja sisältää myös liikkuvuutta ja notkeutta ilmentäviä liikkeitä. Erityisesti vapaaohjelmat ovat minun mielestä parasta seurattavaa, koska ne ovat monesti persoonallisia. Tuli niin mahtava fiilis, melkeinpä festarifiilis, kun kisaajat antavat parastansa ja musiikki soi ja bassot raikaa. Nykyisin kyseissä lajissa vapaaohjelmien kesto on 30 sekuntia. Minun mielestäni se on liian lyhyt aika. Mielellään sitä seuraisi pidemmäkin ajan. Sitten vuorossa oli palkintojen jako Women's Physique ja Men's Physique-sarjoissa. Mutta opittiin se, että ehdottomasti kannattaa olla paikan päällä ajoissa, koska silloin varmistaa itselleen parhaat paikat lavan edestä - ja luonnollisesti parhaat näkymät ;)

"Musta barbaari" sijoittui Men's Physique- sarjassaan toiseksi. Salilla kannattaa olla vika :P

Lisää Men's Physique-kilpailijoita.


Women's Physique- lajissa muistaakseni kolmenneksi sijoittuneen upea selkä :)


Women's Physique- finalisteja ja SM-mitalisteja.


Klo 11:15, Classic Bodybuilding- kisat. Kokemusta viisaampana, emme lähteneet kisalavan ääreltä pois tauosta huolimatta. Heti, kun porukkaa alkoi valumaan hallista ulos, tartuimme tilaisuuteen ja menimme kisalavan edessä olevaan penkkiryhmään istumaan. Vartin tauon jälkeen alkoivat Classic Bodybuilding sarjat. Aluksi kilpailijoita verrataan keskenään, ja he tekevät pakolliset poseeraukset fysiikan esittelemiseksi. Neljäsosakäännösten lisäksi pakollisia poseerauksia ovat mm. tuplahauikset edestä, tuplahauikset takaa, vatsat ja etureisi, leveä selkä edestä sekä leveä selkä takaa. Vertailujen jälkeen kuusi parasta kisaajaa esittävät vapaaohjelmansa, he esittävät vielä uudestaan pakolliset poseeraukset. Mutta posedown on siis yksi kisojen kohokohdista ehdottomasti!  Siinä kuusi finalistia saavat vapaavalintaisesti pullistella kuinka haluavat. Ja yleensä siinä vaiheessa viimeistään joku kilpailijoista päättää irrotella :D Yleisö oli kyllä niin menossa mukana ja niin olimme mekin :D

Pose down time! CBB- jätkien pose down oli melkoisen hauska :D Etenkin alempana oleva tilannekuva on melkoisen huvittava :D

CBB: tuplahauikset takaa.

Vatsat & etureisi. Ja pinkit tangat :D

Maailman onnellisin SM & overall-voittaja. Tuli niin hyvä tunne itsellekin, kun näki miten onnenkyyneleet tulivat voittajan silmiin ja miten liikuttunut hän lavalla oli :)

Klo 12 jotakin, messuilua. Heti alkuun pitää sanoa, että nälkä ei kyllä tule vaivaamaan fitness-messuilla. Melkeinpä joka toisessa kojussa oli jotain naposteltavaa ja juotavaa, jopa yksi metrilakukojukin löytyi. Joten eipä ihme, että minä, jolla on aina nälkä, viihtyi messuillakin paremmin kuin hyvin :D Lisäravinnepuolella maistijaiset tarjosivat mainion tilaisuuden tutustua eri tuotteisiin niille, jotka eivät koskaan ole kyseisiä tuotteita käyttäneet.Itsellä on superköyhänä opiskelijana ollut aina se ongelma, että protskutuotteita ostaessa tympäsee niin maan hirmuisesti, jos parin-kolmenkympin protskusäkki onkin niin järkyttävän makuista, että roskapussi on sille luontevampi osoite kuin keittiön kaappi. Esimerkiksi proteiinipuddingit ovat olleet tähän asti niin järkyttävää kuraa, etten ole uskaltanut sijoittaa viikon lounasrahoja toisenmerkkiseen pussukkaan. Nyt Fitfarmin osastolla maistoin vaniljan makuista puddingia, jota voisin ajatella säilyttäväni ruokakaapissa. Maku- ja koostumuskokeilujen lisäksi messuilta löytyy yleensä tuotteita tarjoushintaan = oiva keino hamstrata tavittavia tuotteita edullisemmin. Tällä kertaa ostin Leaderin protskupatukoita 24 kpl hintaan 12 €. Vertailun vuoksi todettakoon, että lähikaupassa kyseinen eväs maksaa 2,19 € kappaleelta, joten säästää voi melkoisesti messuhinnoilla (tai sitten ei, jos innostuu shoppaamaan yli tarpeiden :D).

Mentiin ja maistettiin - täytyy sanoa, että yhdistelmä toimi!





Ravintopuolen lisäksi messuilla oli myös muuta tarjottavaa: treenivaatteita, treenivälineitä, kehonkoostumusittausta, luentoja, voimanäytöksiä jne. Olisi ollut niin ihana hypistellä kaikkia ihania treenivaatteita, kuten Spartanin toppeja ja Six Deucen treenihousuja. Sitten oli jokin pinkkibarbibaateosasto täynnä metallin sävyjä ja glitteriä, jonka kiersimme niin helkkarin kaukaa :D Minulla oli jotenkin sellainen mielikuva, että tämäntyyppisillä messuilla kävisi vain "kaappeja" ja fitnesspirkkoja, mutta sanoisin, että melkoisen tavallista tallaajaa oli suurimmaksi osaksi paikalla. Ystäväni, joka ei harrasta fitnesstä eikä salitreenaamista, viihtyi paremmin kuin hyvin messuilla ja kisakatsomossa (no ainakin lamput viihdyttivät ;P). Joten messuina NFE sopii ihan varmasti kaikille, sillä tarjonta oli niin monipuolista. Lisäviihdykettä toi myös julkkisten bongaaminen: paikalla oli mm. Jutta Gustafsberg ja Bull Mentula, Kalle Palander ja BigBrother-voittaja Niko Nousiainen.

Klo 13.15, kisalava, bodybuilding. Osallistuimme arvontoihin, shoppailimme ja olimme totaalisen innoissamme messustandeja yksi kerrallaan kierrellessämme. Niin innoissamme, että meinasimme missata kaikista mehukkaimman ja muhkeimman kisapätkän: bodybuilding-lajin ja etenkin + 90 kiloisten sarjan! Saimme paikat (tai oikeastaan miedän oli vain pakko hyväksyä) aivan liian kaukaa ja aivan liian sivusta, mutta onneksi screeni pelasti kisojen seuraamisen. Tässä parhaimpia paloja :D

Täsmällisyyden ja kurinalaisuuden tuloksia.

Pose downia screeniltä.

Vapaaohjelmasta otos screeniltä.

Hui, Yli 90-kiloisten luokka.
Itse messut olivat mielenkiintoinen ja mukava kokemus, mutta ehdottomasti kisojen seuraaminen kruunasi koko matkan. Todellakin kannattaa mennä seuraamaan kisoja, sillä Youtubesta taikka valokuvasta ei välity kisojen tunnelma. Parasta katseltavaa oli etenkin ne kisaajat, joiden ilmeistä näki, että he nauttivat lavalla olemisesta. Parasta antia oli myös ne kisaajat, jotka uskalsivat irrotella, ottivat yleisön haltuunsa kuin rokkitähdet. Nyt jälkeenpäin vähän harmittaa, ettei meillä ollut lippuja sunnuntaille. Nyt ymmärrän, miltä lätkäfaneista tuntuu seurata pelejä toisensa jälkeen: siihen jää koukkuu! Ehdottomasti yksi kisojen kohokohdista oli se, kun Bodybuilding- lajissa Kille Kujalla päätti vapaaohjelmansa sapagaattiin! Minun ja ystäväni suut loksahtivat auki ja varmasti myös monen muunkin :D Killen erittäin viihdyttävä vapaaohjelma alla (sori kädet tärisi, kun olin niin haltioissani :D):



NFE:n myötä tuli hirmuinen tarve päästä salille treenaamaan. Myös ystävälleni tuli suuresta väsymyksestä huolimatta infernaalinen kuntoiluhimo, eikä aikaakaan, kun hän otti asuntonsa nurkista levytangon pinkkeine painoineen ja viuhviuh siinä alettiin sitten kulmasoutuja tekemään! :D Jos treenimotivaatio on kateissa, niin NFE:lla käymällä se varmasti palautuu tuhatkertaisena takaisin. Samalla itselle varmistui eräs asia: minä haluan ja tahdon kanssa. Maltti on edelleen valttia, mutta jos en kisalavoille asti pääse niin ainakin harrastusmuotoisena fitness on niin minun juttuni. Ja mikä parasta: infernaalisen fitness-himon lisäksi, NFE:lla voi yllättäen kasvaa myös lihakset ilman treeniä, lisäravinteita tai bulkkia. Todiste alla:


Kiitän kaikkia osallisia mahtavasta kokemuksesta, ensi vuonna uudestaan - ja myös sunnuntaina!

Nyt takaisin maanpinnalle, eli gradun pariin.

Iloista viikkoa kaikille!

// J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)