sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Jenna kokeilee ja arvostelee: virtuaalijoogaa livenä ja aminohappojuomajauhe

Seuraava on puhtaasti oman kokeilun myötä tehty arvostelu eli kysymyksessä ei ole mainos. Itse omin pennosin olen hankintani tehnyt. Ainut "sponsori", joka minulla tällä hetkellä on (muita ei varmaankaan tule ja tuo nykyinenkin häipyy pian :D), on valtio opintotuen muodossa ja sekin hoituu huonosti ;) Eli haluan jakaa rehellisiä kokemuksia testaamastani palvelusta ja tuotteesta.

Yhden kategorian bloggaamisessani muodostaa erilaisten palvelujen ja tuotteiden kokeilu. Koska minulla ei ole sellaisia kytköksiä, joista saisin tuloja, taloudellista hyötyä tai muuta etua, voin hyvän maun rajoissa verrattain vapaasti arvioida käyttämiäni treeneihin ja ravitsemukseen lukeutuvia kulutushyödykkeitä. Tällä kertaa kerron kokemuksia live-joogaan osallistumisesta netin välityksellä ja siitä, kun olen aloittanut treenin aikana nautittavan (tai miten sen nyt ottaa) aminohappojuoman. Pienellä omintakeisella tyylilläni ryyditettynä tietenkin ;)

A. Live-ryhmäliikuntaa netin välityksellä

Oletko aina halunnut kikattaa ja heittää väliaikaläppää ryhmäliikuntatunnilla, mutta moraaliseettisistä käytösnormeistä johtuen et ole tätä voinut tehdä?

Onko joskus alusvaatteesi mennyt hieman raiteiltaan tunnin aikana, mutta lukuisten tarkkailevien silmäparien vuoksi et oikomistoimia ole kehdannut tehdä?

Onko sinua ikinä ärsyttänyt tehdä jotakin liikettä tunnilla ja olisit halunnut skipata liikkeen ja vaikka käydä vessassa välillä, mutta ryhmäkurin vuoksi tämä ei ole ollut mahdollista?

- Nyt tämä kaikki on mahdollista! :D Ratkaisuna on live-tunti omassa kotona nettiyhteyden välityksellä. 

Roikuin surullisen päämäärättömästi facebookissa vailla sen hetkistä elämän tarkoitusta - ja PAM! - silmiini osui Gainomaxin mainos ilmaisista live-tunneista. Tavallisesti inhoan mainoksia yli kaiken ja sivuutan mainokset nopeasti, mutta tällä kertaa Gainomax mainosti tarjoavansa kokeilupätkää Yoogaian live-treeneistä. Ja entisenä astanga joogalaisena mainos ilmaisesta joogatunnista houkutti kuinTokmannin ämpäri (en ole jonottanut ko luksustuotetta). Luvassa oli vinyasa flow joogaa, jossa jokaisen liikeyhdistelmän jälkeen käydään alaspäin katsovassa koirassa.

Selvä, tunti alkaa 18:15, ehdin mainiosti tässä syömään välipalan, viedä roskat jne. Muutaman puhelun jälkeen huomasin, että ei helkkari kello onkin jo kymmenen yli kuusi! Kauheella paniikilla äkkiä klikkasin Gainomaxin sivuille... missä hemmetissä se linkki siihen tuntiin nyt on... joo tuolla!.. Ööö? Mikä reksiteröityminen!? Joo joo, rekisteröidyn fb-tunnuksilla, hyväksyn 40 sivua erilaisia käyttöehtoja tutustumatta niihin laisinkaan.. kamera päällä vai ei?.. apua, no ei mulla ole vaatteitakaan niin EI.. äkkiä hotkaisen banaanin... missä vaatteet? missä matto? missä vesipullo? Hukassa!

Juostuani ympäri kämppää istahdin viimein näytön ääreen matolle ja näytöllä ohjaaja odottelikin jo tunnin alkamista. Kauhean paniikkihääräämisen seurauksena olin jo valmiiksi hikinen ja sykkeet oli katossa. Sitten ensimmäisenä ohjaaja käskee mennä lattialle makaamaan, sillä nyt aloitetaan rentoutumis- ja hengitysharjotteella. Ja mun sydän meinas hypätä rinnasta sillä hetkellä ulos! Rentoudu nyt sitten siinä :D Samalla huomasin, että ohjaaja näki itse kameran välityksellä ne, jotka olivat laittaneet kamerayhteyden päälle. Onneksi mulla ei mitään kameraa ollut, ohjaaja olisi saanut kunnon naurut, kun olisi seurannut härdelliäni sen viiden minuutin aikana.

Kauhean kiireen seurauksena jäi kauheasti skrääpää pöydälle :D Mutta tuolta palvelu näytti katsojan silmin.


Ohjaaja selitti todella hyvin liikkeet ja sain kuulla todella hyviä neuvoja, joita en ollut koskaan aikaisemmin ajatellutkaan, kuten sitä, että asanoissa ei pidä roikkua tai nojata nivelten varassa, vaan lihasten varassa (lihaksia jännittäen ja puristaen). Kun tiedostin tämän, hittolainen kun joogatunnista tuli raskas! Siis varmaan raskain lihaskuntotreeni, jonka olen koskaan tehnyt. Puolessa välissä käteni tärisivät ja jalat kramppasivat ja jouduin menemään vähän väliä lepoasentoon. Vaikka kohtalaisen hyvän salikunnon omaankin, oli tämä yhtä tuskaa (siis hyvällä tavalla). Koska joogassa on paljon pitoja ja rauhallisia liikkeitä, sopii se ainakin minulle syvien lihaksien ja liikkuvuuden treenaajaksi - hyvää vastapainoa kuntosaliharjoituksille.

Mitä miinuspuolia virtuaalituntiin liittyi? Ensinnäkin mielestäni kamerayhteys ei korvaa täysin ohjaajan fyysistä läsnäoloa. Toki on mahdollista, että ohjaaja pystyy ruudulta tarkistamaan asiakkaan asennot, mutta etenkin joogassa on todella tärkeää ihan oman turvallisuudenkin kannalta olla oikeissa asennoissa, jotka ovat omalle kropalle mahdollista tehdä. Etenkin BodyBalancella olen havainnut, että monet asiakkaat valitsevat heti ne haastavimmat asennot, joista ei oikeasti suoriuduta. Astanga joogassa monesti ohjaajat kävivät ihan fyysisesti korjaamassa asennot ja liikeradat oikein jokaisen asiakkaan kohdalla.

Toiseksi virtuaalijoogan asiakkaat unohtelivat mikrofoninsa päälle, jolloin ääni välillä kiersi inhottavasti. Ohjaaja joutuikin monesti huomauttamaan tästä, mikä hieman haittasi keskittymistä (jooga on keskittymislaji). Kolmanneksi seurasin tuntia pöytäkoneelta ja näyttö on tietenkin pöydällä. Kun ollaan lattialla alaspäin katsovassa koirassa, vilkaisu näyttöön oli mahdotonta. Joten jouduin tulemaan asennosta pois tarkistaakseni missä mennään. Eli suosittelen ehdottomasti läppäriä lattialle. Neljänneksi ongelmallista oli ne asennot, jotka eivät ole turvallisia minulle, kuten pitkät sarjat suorin käsin lankussa, josta ponnistetaan eteenpäin käsien varaan. Käsivarteni eivät kestä tätä liikettä, mutta kuinka tiedustelet vaihtoehtoista liikettä? Palvelussa oli chatti-ruutu, johon pystyi kirjoittamaan kysymyksen, mutta kesken tunnin näppäimistölle siirtyminen ei minun mielestä ole kovin sujuvaa, koska juurihan pyrin pääsemään näppäimistöltä pois. Ja kun en voinut tehdä liikettä, lintsailin sen aikaa lattialla. Laiskimus :D

Kokonaisuutena arvioiden tunti oli hyvä ja mukava kokemus. Hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät ehdi kuluttaa aikaa matkoihin ja aivan loistava vaihtoehto niille, jotka inhoavat treenata ryhmäliikuntatunneilla, joissa on paljon väkeä. Mutta yksi suuri haittaava (mutta ei monenkaan kohdalla varmastikaan estävä) tekijä on se, että tunti tapahtuu kotona - siellä missä ne häiriötekijät yleensä on: lapset, mies, puhelin, tiskit, pyykit, gradu, lemmikki jne. Itselle virtuaalitunti toimii parhaiten silloin, kun kaikki to do-listan tehtävät ovat tehtynä ja kukaan muu ei ole kotosalla. Muutoin keskittymistä ja rahoittumista edellyttävä tunti ei onnistu stressipesäkkeen keskellä. Ehkäpä tämän vuoksi itse pidän mieluummin muualla kuin kotona tapahtuvasta treenaamisesta. Summa summarum: muutamaa pikkuista yksittäistä tekijää lukuunottamatta tunti oli hyvä, ohjaaja oli ammattitaitoinen ja osaava, palvelu oli hyvin toteutettu ja sain treenattua hyvin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, muistaakseni tunteja oli ilmaiseksi saatavilla 21.9. asti. :)

Kun jooga-moodi jäi päälle ja täysikuu loistaa, pakkohan silloin on päästä iltakävelyllä pelleilemään :D



B. Fitfarmin On-Time aminohappojuoma.

Tähän on nyt tultu: otin treenien aikana juotavan aminohappojuoman käyttöön. Susanna Mantila (IFBB Women's physique world champion & overall winner) on kertonut jättäneensä kaikki ravintolisät ja lisäravinteet pois, eikä mitään tapahtunut. Hänen mielestänsä ruoasta saa kaiken tarpeellisen ja lisäravinteiden ja ravintolisien käyttöhyödyt ovat vain marginaaliset. Kun katsoo hänen fysiikkaansa, voi helposti todeta, ettei hänen paljoa juuri tarvitse enempää ponnistella, vaan varmasti hyvä ruokavalio ja kunnon treenit riittävät. Sitten kun katsoo minun vielä niin iloisesti roikkuvaa kroppaa, voin suoralta kädeltä todeta, että kaikki marginaalisenkin avun tuovat tuotteet ovat erittäin tapreen :D



Joten otin marginaaliavut käyttöön ja ostin Fitfarmin On-Time- aminohappojuomajauheen. Purnukan mukana saat Bull Mentulan iloiset kasvot kaupanpäällisiksi koristamaan keittiötäsi :D (Bull Mentulasta sain todella hyvän vaikutelman Fitfarmin Lite-valmennuksen aikana: hän vastasi kaikkiin kysymyksiin perusteellisesti ja käyttipä hän jopa hymiöitä! Hänestä on annettu telkkarissa niin möreä kuva, joten ihan hyvältä tyypiltä vaikuttu ainakin Litessä :D).  Jauheen on luvattu estävän kataboliaa, lisäävän suoritustehoa, lihasten kasvua ja voimaa. Uuuu, mulle tätä ja heti! Sekoitin sheikkeriin tupla-annoksen itseäni ja miestäni varten ja suunistimme salille jalkatreeneihin.

Nyt pitää sanoa, että ravintolisien suunnittelijoilla on hyvä mielikuvitus ja sitäkin loistavampi huumorintaju! Kun sekoitin juoman, sen haju ja ulkonäkö muistutti... öö.. miten tämän nyt kauniisti sanoisi.. no päätelkää itse :D Sitten oli vuorossa empiirinen testivaihe salillla. Olin tehnyt raskaan setin jaloille ja päätin maistaa sekoitusta, reteesti otin pullon esiin vähänkö olen cool-asenteella, ravistin muutaman kerran ja otin jättikulauksen. Vierustoveri seurasi huvittuneena, kun ilmeeni muuttui melkoisen nopeasti epätoivoiseksi. Naama tuhannen mutkalla sain sitten kurkusta juoman alas. "Harjoituksen aikana "nautittava" "hyvän"makuinen aminohappojuomajauhe". Epäilen vahvasti, että kyseinen lause on kirjoitettu sarkasmin kukan kukkiessa :D Mieheni sanoi, että olin taas jälleen kerran saliprinsessa, jolle kaikki pitää maistua karkilta ja mansikoilta. Hän ei nähnyt maussa mitään ongelmaa. PETTURI. Sitten salilla se nolo tilanne tapahtuikin, kun lujaan ääneen kävin mieheltäni kysymässä, että hei, maistuisko "keltainen neste"? Parin minuutin syvän hiljaisuuden, muutaman silmät pyöreänä katsovan kanssatreenaajan ja kiukkuisen miehen jälkeen hiippailin takaisin prässin ääreen. Seuraavaksi mieheni toisti saman kömmähdyksen, jonka jälkeen hihitimme kummatkin treenien loppu ajan. Väsymyksen piikkiin ;)

Mutta kuinka jauhe vaikutti treeneihin? Jaksoin lisätä painoja jalkoihin, olo ei ollut niin voimaton tunnin lopussa eikä epätoivoinen nälkä iskenyt heti. Vaikka kysymyksessä olisikin placebo-vaikutus, niin vaikutushan sekin on. Kävin eilen tekemässä olkapäät salilla ja JUOMA unohtui kotiin ja väitän, että olo tuntui paljon väsyneemmältä ilman sarjojen välissä hörpittävää juomaa. Olen siis addiktoitunut juomaan. Ja mitä makuun tulee, niin olen tottunut siihen jo. Kuten elämässä yleensäkin tavoitteiden eteen pitää olla valmis tehdä töitä - sellaisiakin, jotka eivät ole kivoja ja helppoja. Sama tämän lihastenkasvatusprojektinkin kohdalla. Jos edelleen söisin ja joisin vain sellaisia, jotka maistuvat hyvälle ja kivalle, olisin varmasti samassa kunnossa kuin vuosi sitten. Kauneuden ja kaiken muunkin kivan eteen pitää kärsiä aina välillä, niin se vain on. Jos aina mennään vain mukavuusalueella, ei mitään hienoa voi koskaan saavuttaa.

En ole maistanut muita aminhappojuomajauheita, mutta uskon, etteivät ne maultansa merkittävästi eroa tästä tuotteesta. Joten ajattelin käyttäväni tämän purnukan loppuun ja jos lopetettuani huomaan negatiivisia muutoksia treeneissä, otan ehdottomasti uudelleen käyttöön :)

----------------------------------------

Muita kuulumisia: Muscle Challenge etenee ja luulenpa, että olen saanut jotain tuloksia aikaan! Menen läskimittaukseen (kehonkoostumusmittaus, mutta kulkee tuolla nimellä, koska laardia minussa on eniten ;)) 25.9. joten peukut pystyyn, jotta saataisiin hyviä uutisia. Hokasin myös, että olen blogannut jo yli vuoden, joten jossain vaiheessa voisin kirjoittaa kehityksestä vuoden ajalta ja laittaa muutama kauhea kuvakin. ;D Kuusi viikko MC:tä takana, kuusi vielä edessä.

Nyt yritän päästä iso G:n pariin (=gradu), ja tuskastua sen kanssa taas loppupäivän ajan.

Mutta leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille!
// J




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)