tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ei enää nettivalmennuksia kiitos!

Nyt ollaan tultu ajatuksellisesti siihen pisteeseen, että netin kautta hankittavat valmennukset saavat riittää - siis minun osaltani. Sekä treenaamiseni että syömiseni ovat pitkälti rakentuneet netistä saatavien etävalmennusten ympärille. Olen valinnut nettivalmennukset lähinnä siitä syystä, että henkilökohtaisesti tapahtuvat valmennukset ovat usein kalliita ja mahdottomia opiskelijan kukkarolle. Toiseksi on ollut hankalaa etsiä tai edes miettiä etsivänsä valmentajaa, kun opiskelujen jälkeinen asuinpaikka on ollut suuri kysymysmerkki. Töiden aloittamisen jälkeen muutama epävarmuustekijä on poistettu, jolloin entisenkaltaisia perusteltuja syitä etävalmennuksille ei enää ole.

Takani ovat mm. seuraavanlaiset valmennukset: Fitfarm Lite In Shape, Muscle Challenge, Fitfarm Advanced sekä Tehodieetti (jälkimmäisin on tällä hetkellä meneillään). Tuloksia toki olen näillä valmennuksilla saanut aikaan eli ei ole siis kysmys siitä, etteikö niillä voisi saavuttaa tuloksia. Viime päivinä minusta on alkanut tuntumaan, etten saa niistä enää itselleni sitä, mitä olen nettivalmennuksista lähtenyt hakemaan: suuntaa treeneille ja työkaluja tavoitteiden toteuttamiselle. Tällä hetkellä haluan enemmän, ja tavoitteeni ovatkin muuttuneet treenaamisen suhteen asetetta kunnianhimoisimmiksi. Enää en halua vain muutamasta läskikilosta eroon, vaan haluan toteuttaa yhden haaveistani: olla joskus kisalavakunnossa. Tai edes kerran elämässä tehdä se saakelin yksi puhdas leuanveto! :D

Minkä takia etävalmennukset eivät enää kiinnosta minua?

Ensinnäkin etävalmennukset ovat laadittu suurelle kuluttajaryhmälle, eikä niissä kyetä huomioimaan yksittäisen liikkujan fysiologisia ominaispiirteita tai tarpeita (kuten vaikkapa lihasepätasapainoa). Tätä puutetta on pyritty monissa valmennuksissa paikkaamaan mm. suunnittelemalla painoluokille omat ruokavaliot sekä hyödyntämällä keskustelufoorumeita. Minulle edellä mainitut keinot eivät kuitenkaan riittäneet. ESIMERKKI 1: alaselkäni rakenteelliset ongelmat, joiden vuoksi takareisien treenaaminen selkäliikkeiden jälkeen on mahdotonta. Paljon on joutunut soveltamaan itse treeniohjelmien kohdalla. ESIMERKKI 2. Advancedin bulkkikautena paisuin kuin pullataikina. Suuri hiilarimäärä kuuluu asiaan, mutta yhdistettynä minun hitaaseen aineenvaihduntaan + geneettiseen taipumukseen olla läski, tuloksena oli raskas ja pöhöttynyt olo. Ja trust me - on kymmenen kertaa mukavampaa lihoa pitsalla ja karkeilla, kun läjällä tummaa kuivaa riisiä ja pastaa. 

Tää ois hyvä metodi ainakin mulle :D
Kaipaan lisäksi kyttäjää. Sellaista, joka seuraa, että teen kaikki liikkeet puhtaalla liikeradalla sekä tarvittaessa auttaa oikeiden lihasten aktivoinnissa ja käyttämisessä. 

Kaipaan myös rääkkääjää. Kuulostaa hullulta, mutta luulen, etten ikinä ole tosiasiassa treenannut failureen asti. Jos en pysty tekemään viimeisiä toistoja, se johtuu siitä, että olen useimmiten väsynyt eikä siitä, että lihakset olisivat antaneet kaikkensa. Olisi niin hienoa, jos joku vetäisi minulle sellaiset treenit, etten pysty kävelemään salilta enää kotio. Mitä pelottavampi personal rainer, sitä parempi, koska osaan tarvittaessa pullikoida. Oikein iso mörkö saisi olla :D

Kaipaan tilintekovelvollisuutta, eli raportointia ja sitä, että joku ammattilainen seuraisi kehitystä/ kehittymättömyyttäni sekä antaisi tarvittaessa potkun persuksille. Siskoni kyllä huutaa (huusi minulle kahdesta karkista toissapäivänä, osoitin syvää katumusta ja pelkoa ;)), mutta ruodussa pysyminen on helpompaa, jos on konkreettiset tavoitteet ja joku, jonka luo pitää mennä sitten välillä häntä koipien välissä.

Tässä mulle metodia leuanvetoa varten :D
Haluaisin myös kokonaisvaltaisempaa valmennusta, kuten ohjeita kehonhuollosta ja liikkuvuuden parantamisesta. Jotkut kuntosaliliikkeet eivät tahdo onnistua huonon liikkuvuuden takia, eikä minulla ole (joogan lisäksi) keinoja/ tietämystä tarpeeksi.

Kaipaan myös uusia tuulia, uusia ajatuksia ja näkemyksiä treenaamisesta ja ruokavaliosta. Ruokavalio on ollut viime valmennuksissa melkoisen periksiantamaton. Olen suurella kaiholla katsonut fitness-kisaajien blogeista, kun he saavat joskus tankata pitsalla ja pitää kunnon cheat mealeja tai syövät jopa kisadieetilläkin 3000 kilokaloria. Tai syöneet avokado-baanaanijäätelöä tai sellaisia, jotka ovat nykyisessä valmennuksessa absoluuttisen kiellettyjä :'( sniff.

Eli WANTED: oma PT ja liveversiona. Eli asiantunteva, asiakaslähtöinen ja pelottava - tai ainakin hyvän auktoriteetin omaava. Jos kuvaus vastaa tuntemaasi henkilöä Lapin tai Kokkolan alueella, hänet saa kernaasti ilmiantaa. 

Tämmöinen avautuminen tällä kertaa, jos sitten seuraavalla kerralla dieettipäivitystä luvassa :)


Mukavaa viikkoa kaikille!

// Jenna (& oikealla kuvassa vauvapapu :D)

2 kommenttia:

  1. Mikä on tehodieetti? Siitä en ole kuullutkaan :) Tsemppiä pt:n metsästykseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fitfarmin Advanced-valmennuksen jälkeen oli mahdollista jatkaa joko Advanced Extralla (lisää massaa, lisää kaloreita) tai tällä tehodieetillä, joka mukailee fitness-kisoja varten suunniteltua dieettiä.

      Kiitos tsempeistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)