keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Menestyksen salaisuus olet sinä itse.

Viime päivät ovat menneet valmistumiseen liittyvissä askareissa, joihin on yllättävästi mennyt paljon aikaa. En voi vieläkään uskoa, että se oli nyt sitten siinä - tutkinto on nyt valmis! Kyllä on melkoisen mieltä ylentävää nähdä opintosuoritusotteessaan kaikki vaadittavat opintosuoritukset sekä ylimpänä merkintä tiedekuntaneuvoston hyväksymästä tutkielmasta. Asetin itselleni vuosia sitten tavoitteekseni kirjoittaa laadukas ja hyvä gradu. Paljon siihen meni aikaa ja aivosoluja, mutta hirmuinen vaiva ja usko omaan asiaan palkitisivat: tutkielma hyväksyttiin parhain arvosanoin. Aloitin tuossa myös työnhaun, mikä on itsessään hyvin aikaa vievää ja käy kyllä mielestäni jo työstä. Ette arvaakaan mikä pyöritys alkaa, kun ilmoittaudutte mollin sivuilla työttömäksi työnhakijaksi. Kolmantena työnhakupäivänä sain kuulla positiivisia uutisia, eilen tuli erittäin jännittäviä uutisia, katsotaan mihin kaikkeen tämä tulee johtamaan ;) 

Myös treenirintamalla on tullut tuloksia. Selailin treenipäiväkirjaani ja jumankauta mun sarjapainothan ovat kasvaneet ihan mukavasti! Neljä viikkoa sitten tein box-kyykkyjä smithissä 40 kg + tanko ja hackissa kyykkäsin 45 kg + kelkka. Viime viikolla minulle tuli joku ihmeellinen kohtaus sillä, box-kyykyt menivät 60 kg + tanko ja heti näiden perään tein hackissa 70 kg+ kelkka. Samoin yläkroppaan on tullut poweria lisää. Olen pitkään kärsinyt olkapään vammasta, joka uusii itseään aina vähän väliä. Tästä johtuen rintatreenini ovat aina menneet lähinnä päin mäntyä, minkä johdosta olen varmaan puoli vuotta hinkannut penkkiä maksimissaan 10 kg:n käsipainoilla. Toissapäivänä voimakohtaus jatkui, sillä sain tehtyä kaksi sarjaa jopa 15 kg:n käsipainoilla! Success! Olen todella innoissani, koska nyt tiedän, että olen tehnyt kaiken oikein. Nimittäin lisääntynyt läskimassa ei kasvata voimaa, vaan ainoastaan lisääntynyt LIHASMASSA. Eli lihasta on pakostakin tullut lisää :)


Koska olen viimeaikoina saanut onnekseni kokea onnistumisen riemuja, olen alkanut myös pohtimaan, että mikä saa ihmisen onnistumaan tavoitteissaan. Menestyminenhän on eräänlaista itselle asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Uskon, että menestymisen salaisuus on usko omaan tekemiseensä sekä positiivinen suhtautuminen niin asiaan kuin asiaan. Avainasemassa on olla aito oma itsensä sekä keskttyminen vain omaan tekemiseensä. Itseään ei kannata verrata muihin, sillä kaikki tulevat niin erilaisista lähökohdista, jolloin vertailu ei edes ole järkevää saati sitten mahdollista. Näin ollen menestyminen lähtee jokaisesta itsestään ja on riippuvainen pitkälti omasta asenteesta: suhtaudutko epäonnistumiseen epäonnistumisena vai mahdollisuutena oppia kokemuksen kautta. Täysin asenteesta riippuvaista on myös se, kuinka hyvin opit muiden kokemuksista ja kuinka hyvin otat muiden neuvoista onkeesi. Mikäli suhtaudut muiden kokemuksiin ja neuvoihin aina torjuvalla asenteella, et koskaan opi muilta mitään. Läheiset ovat hyvä voimavara, sillä vaikka menestyminen lähtee itsestä, ei kukaan menesty yksin tyhjiössä.

Omaa kynttilää ei tule koskaan tule pitää vakan alla muiden reaktioiden pelossa, sillä muuten onnistumisen ilo ja liekki saattavat sammua. Minulla jos kenellä on kokemusta tästä. Minua on aikoinaan kiusattu nörtiksi sun muuksi hyvän koulumenestyksen vuoksi. Mikäli olisin muuttanut käytöstäni kiusaajieni mieliksi, en olisi nyt tässä. Tärkeintä elämässä ei ole miettiä, mitä toiset sinusta ajattelevat. Sen vuoksi toisten ilkeilystä ja alentavista puheista ei todellakaan tule edes olla kiinnostunut, sillä negatiivisuuden takana on usein kateellisuutta, tyytymättömyyttä omaan elämäntilanteeseen sekä itsetunnon ongelmia. Uskon, ettei kukaan henkisesti tasapainonen, eläämänsä tyytyväinen ihminen pura pahaa oloaan ilkeilemällä muille. Tämän vuoksi negatiivisista ihmisistä ei kannata välittää. Loukkaavat sanat kertovat enemmän lausujastaan kuin niiden kohteesta. 

Joku viisas on minulle sanonut:

"Menestyjät keskittyvät menestymiseen, kateelliset menestyjiin."


Ja näin tulen myös tekemään: keskityn vain omaan tekemiseeni ja nautin siitä täysillä. Minulle on tulossa niin jännittävä kevät, että se jos mikä on ispiroivaa. Elämä on täynnä mahdollisuuksia, joten aina kannattaa tarttua uusiin ja erilaisiin haasteisiin - muuten ei voi koskaan saavuttaa mitään uutta ja hienoa. Seuraava haasteeni treenirintamalla tulee olemaan tehodieetin aloittaminen. Dieetti mukailee kisoihin valmistautuvan dieettiä, joten suurella mielenkiinnolla odotan, mitä dieetti tuo tulleessaan. Kunnon kiristymistä on ainakin lupailtu: jotkut ovat pudottaneet jopa 12 kiloa 12 viikon aikana! Hui. Tuleekohan mulle kovakin nälkä?



Tämä oli hyvin sekava postaus, mutta sekavat ovat myös kirjoittajan tunteetkin: sisälläni myllertävät ilon, jännityksen, innostuksen ja luopumisen tunteet :D Eiköhän tämä elämä kohta ala tasaantumaan taas. Yritän jossain vaiheessa tehdä koonnosta Advancedista kuvien ja arvioinnin kera :)

Ihanaa ja positiivista loppuviikkoa kaikille! Iloitkaa omasta ja toistenne onnistumisista! :)

// J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)