sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Näin dieetti tuhoutuu että rytisee!


Vihdoinkin olen onnistunut selättämän kiireen ja pääsin pitkästä aikaa blogia työstämään (vaikka poissaoloni ei blogimaailmalle suuri menetys olekaan). Elämäni on ollut ihan rempallaan, koska elämässäni on tapahtunut ihan liikaa uusia, elämää mullistavia asioita. Ja koska elämäni on ollut totaalisen rempallaan, minusta on tuntunut, etten ole saanut otetta arkeeni enkä ole hallinnut ajankäyttöäni juuri ollenkaan. Tämä ilmeni etenkin dieetin ja treenien toteuttamisessa. Niiden kävi melkoisen huonosti.

Sanon heti kättelyssä, etten todellakaan ole mikään tehotyttö, joka voi pitää miljoona rautaa tulessa ilman, että näpit jossain vaiheessa palavat. Ja paloivathan ne näpit mitä dieettiin tulee. Kilollisesti tavoitteet saavutettiin selvästi: puntarissa on 5 kiloa pienempi määrä kuin mitä joulukuun bulkkikautena. Mutta epäonnistumisesta ei saa onnistumista, vaikka kuinka yrittäisi. Asetin tavoitteita, joita en saavuttanut, ja luonnollisesti tämä ärsytti minua hirmuisesti. Toisaalta, olisinko tämän kaiken kaaoksen keskellä vaatinut itseltäni liikaa, jos olisin vetänyt dieetin väkipakolla läpi? Fitness-harrastukseni koki siis kovia sopeuttamistoimia, jotka katsoin tarpeellisiksi.

Seuraavassa tiivistelmä tapahtumista, joilla dieetti turmeltiin totaalisesti.

1. Läheiset sairastavat.
Toukokuu oli ihan katastrofikuukauksi siinä mielessä, että läheispiirissäni sattui ja tapahtui. Tämä voi kuulostaa melkoisen pinnalliselta, mutta kaikista koviten minuun kolahti koirani loukkaantuminen. Koirani päätti yöllisen touhujensa lomassa loukata selkänsä tippumalla sängystä. Aamulla koira ei kyennyt liikkumaan, alapää tärisi ja koira kärsi kivuista. Koiran loukkaantuminen oli varmaakin sen vuoksi minulle kaikista raskain tapahtuma, kun elämäniloa täynnä oleva otus kärsi kovista kivuista eikä niiden vuoksi kyennyt liikkumaan kunnolla. Dieetistä muodostuu maailman vähäpätöisin asia, kun läheisten terveydestä kantaa suurta huolta. Onneksi kipulääkkeiden ja levon myötä karvakuonomme pystyy jo juoksemaan ulkona, leikkimään ja riehumaan. 



2. Mene töihin. Mene työmatkoille.
Työ haittaa harrastuksia. Varsinkin, jos kalenteriisi on merkitty kuukauden ajalle viisi työmatkaa. Erittäin mielenkiintoisia ja mukavia matkoja ovat olleet, mutta treenaaminen vain jäi ajankäytöllisistä syistä. Oli niin paljon uutta ja jännittävää, ettei energiaa jäänyt treeneistä ja syömisestä stressaamiselle.

Onneksi työmatkojen aikana ehti vähän rentoutua tuhlaamalla päivärahoja.. öhöm..
3. Osta asunto. Osallistu tarjouskauppaan. Hanki asuntolaina.
Minun suuri neuvoni teille kaikille: älkää edes harkitko dieettaavanne, jos samalle ajankohdalle osuu asuntokauppa. Ramppaat asuntoesittelyissä. Mietit mitä kannattaa ostaa ja mistä. Otat selvää oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi. Kilpailutat asuntoluottoja. Osallistut ja jännität tarjouskapuan kulkua. Menet lainaneuvotteluihin. Pohdit mahdollisten korkojen nousua sekä niiltä suojautumista. Juot kauppakahvit. Setvit asunnon virheitä. Ei helvetti mikä helvetti pääsee valloilleen. Voin luvata, että tämän rulijanssin jälkeen tuhoutuu kenen tahansa dieetti.

Ja tässä meidän uusi kotimme on!
Riemua omalla terassilla.
Sneak peak uuteen kotiimme: miten ihmeessä täällä tehdään ruokaa? :D
4. Muuta. Ja kärsi.
Seitsemässä vuodessa kertyy kuulkaas järkyttävästi tavaraa. Myös muuttaminen vaatii omanlaisensa organisoinnin: lähes kaikki huonekalut löysivät uuden omistajansa nettikirpparin kautta, suurin osa tukittiin muuttolaatikoihin ja loput lensivät kaaressa roskalavalle. Elämäni hirvittävimmät 48 tuntia, en kyllä hetkeen muuta minnekään. Kädet rakoilla sai pestä ikkunoita, selkä vääränä sai kantaa romuja roskiin, levätä ei ehtinyt ja vielä roskisdyykkarikin alkoi valittaa ja saarnata minulle, kun vein rojua lavalle.  Dyykkarin mukaan ihmiset ovat typeriä, kun keräävät materiaa ympärillensä. Sitten hän itse kuitenkin keräsi lavalta sitä samaa materiaa mukaansa...

Luonnollisesti dieetti loisti poissaolollaan, sillä söimme vain toisten äitien tekemiä ruokia.

Vaikka vanha kämppä saatiin tyhjennettyä, olo ei helpottunut. Uusi asunto näytti ihan lohduttomalta. 
Nyt pahin elämänmurros on ohitettu ja arkikin on alkanut tasoittumaan. Olen saamassa jälleen otetta tästä kaaoksesta, mikä heijastuu välittömästi sekä treeni- että blogirintamallekin: voimia riittää nyt myös treenaamisellekin. Eli siitä jatketaan, mihin viimeksi jäätiin tai oikeastaan nyt puhaltavat ihan uudelaiset tuulet. Mutta salille joka tapauksessa suuntani vie.
Vasemalla kuva siitä, mihin jäätiin. Oikealla joulun bulkkipöhö.
Pitkän treenitauon kunniaksi päätin hieman uudistaa blogini ulkoasua. Koska elämässäni vallitsee tasapainoilu työn ja fitness-harrastukseni välillä, päätin myös muuttaa blogini teemaa ja nimeä: tästä eteenpäin keskiössä on harrastukseni ja työkuvioiden yhteensovittaminen. Siinä vasta minulla haastetta riittääkin!

Tervetuloa uudet ja vanhat lukijat taas touhuun mukaan. Ihanaa päästä taas rotiin ja bloggaamaan.

Mukavaa alkavaa työviikkoa kaikille!

// Jenna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)